Objavljeno 03.03.2017.

Vjenčana torta – najnoviji trendovi i ideje

Odabrali ste većinu detalja za vjenčanje - pozivnice za vjenčanje, cvijeće za vjenčanje, vjenčani buket, prvi ples, a odjednom većini sine: A torta???!!!!

Kako odabrati vjenčanu tortu?

Potražite inspiraciju u dogovoru sa svojim slastičarem. Iskusan slastičar savjetovati će vas prilikom odabira veličine, oblika, izgleda i okusa torte. Prije susreta sa slastičarem pripremite slike torti koje vam se sviđaju, razgovarajte kakav bi okus torte bio prikladan s obzirom na jelovnik i vaše omiljene okuse. Prilikom odabira okusa odaberite okuse koji vas podsjećaju na neke vaše posebne trenutke – prvi poljubac, prvi susret…

Neki od načina kako dekorairati vjenčanu tortu

Toppers

Prva asocijacija koja nam pada na pamet su one prilično smješne i staromodne figure mladenaca. Međutim suvremeni toopersi za tortu nemaju veze s tim zastarjelim figuricama, često imaju izgled imena mladenaca napisanih u nekom lijepom fontu ili neke lijepe poruke ili riječi.

Monogrami – inicijali

Monogramima možete na elegantan i bezvremenski način personalizirati svoju tortu za vjenčanje. Ako ste inicijale izabrali na pozivnicama za vjenčanje, vjenčana torta također može biti dekorirana inicijalima i na taj način povežete elemente.

Cvijeće

Dekorirajte tortu cvijećem kojim je dekorirano vaše vjenčanje. Ukoliko ne želite živo cvijeće stavljati na tortu a željeli bi da na torti svakako bude cvjetni element predlažemo vam cvijeće od marcipana i šečera koje će izraditi slastičari. Vrhunski majstori mogu vrlo vjerno replicirati živo cvijeće.

Boje i tema vjenčanja

Uobičajno je da vjenčana torta bude bijela ili bež, no ukoliko ste izabrali paletu boja u kojoj nema tih boja dekorirajte vjenčanu tortu u paleti boja koju ste predvidjeli. Ako ste izabrali neku temu i element u dizajnu kao što su vaše karikature ili ilustracija pobrinite se da ih slastičar prenese na tortu i na taj način dajte torti posebnu personalnu notu.

Broševi, nakit

Vjenčanu tortu možete dekorirati i broševima, nakitom. Posebnu čar dati će stari nasljeđeni nakit koji će svakoj vjenčanoj torti dati poseban osobni dodir.

Omiljeni kolačići, slatkiši i voće

Vjenčane torte danas više nisu samo tradicionalne već se u potpunosti mogu prilagoditi vama. Dakle vaše omiljene vrste kolača mogu se složiti na poseban stalak na nekoliko katova te na taj način kreirati jedinstvenu vjenčanu tortu. Orginalnost i zabavnu opuštenu notu vjenčanoj torti dati će dekoracija vašim omiljenim voćem i slatkišima.

A sada vječno pitanje svadbena torta ili vjenčana torta, ono što je nekako uvriježeno kod nas je pojam svadbena torta ali kako mi baš i ne želimo upotrebljavati riječ svabda koja često puta podsjeća na one tipične “the svadbe” iz nekih prošlih vremena mi bi ipak preporučili terminologiju i pojam vjenčana torta. A o ovoj terminologiji savdbe u nekom od slijedečih blogova.

Torta za vjenčanje vrhunac je svečane večere i zato joj prilikom odabira dajte vašu osobnu notu.

JOIN
OUR NEWSLETTER
receive the latest news and offers.