Objavljeno 04.01.2017.

Djevojačka večer – odakle potječe običaj?

Vjerujemo da ste bili dio djevojačke večeri vaše sestre ili prijateljice, ali možda dosada niste znali otkud je nastao taj običaj i zašto se to uopće radi.

Hen Party, Bachelorette Party ili Djevojačka večer – različiti dijelovi svijeta razvili su svoje običaje. Svakako možemo istaknuti utjecaj američke kulture koji je zasigurno glavni pokretač.
Povijesno gledajući prvi koji su obilježavali trenutak prije stupanja u brak bili su muškarci i njihova Momačka večer, Stag Party ili Bachelor Party. Čak i stoljećima prije modernog doba govorilo se o večeri koju je mladoženja priređivao za svoje prijatelje netom prije vjenčanja kako bi se oprostio sa samačkim životom.

Kao rezultat borbe za rodnu ravnopravnost u 1960-im godinama žene su jako popularizirale ovaj običaj te ga učinile još interesantnijim.

Dekoracije, rekviziti, šaljive poruke samo su dio sitnica koje upotpunjuju ovaj događaj.
Do danas smo vidjeli bezbroj ideja i tipova djevojačkih večeri. Bilo da se radi o izlasku u klub, večeri ili putovanju sigurni smo da ćete svoje dogodovštine sa djevojačke večeri prepričavati još dugo.

JOIN
OUR NEWSLETTER
receive the latest news and offers.